ОУ "Христо Ботев" - гр. Варна
Иновативно училище
Основно меню

На 05 юни 2022 г. /неделя/ на басейн „Юлиан Русев“ в плувен комплекс „Приморски“ – гр. Варна се проведе Общински ученически турнир по плуване, организиран от Дирекция „Спорт“ при Община Варна. Основната цел на състезанието е стимулиране и популяризиране на плуването сред децата от варненските училища. В турнира се включи и ОУ „Христо Ботев“ – Варна заедно с още двадесет и три училища от областта, като общо участниците бяха 394 деца.
Ръководени от учителите по Физическо възпитание и спорт г-н Красен Димитров и г-н Йордан Йорданов участие взеха: Иван Недев от V а клас в дисциплина 50 м. свободен стил, Дариан Цанов от V б клас в дисциплини 50 м. бътерфлай и 50 м. свободен стил, Михаил Иванов от V в клас в дисциплини 50 м. гръб и 50 м. свободен стил и Димитър Деведжиев от V в клас в дисциплини 50 м. гръб и 50 м. свободен стил. Възрастовата група, в която децата от ОУ „Христо Ботев“ – Варна участваха беше V-VI клас. Въпреки, че са деца от V клас и се наложи да се състезават с по-големи от тяхната възрастова група, учениците от ОУ „Христо Ботев“ – Варна се представиха отлично, с огромната подкрепа и мотивация от страна на техните двама преподаватели. Перфектната организация на г-н Красен Димитров и на г-н Йордан Йорданов, подкрепена с техния професионален опит, стимулира четиримата участници, и всеки един от тях е с подобрени лични времена в стиловете, в които се представи. Най-голямата награда за децата и за учителите беше спечеленото 3-то място на Михаил Иванов в дисциплината 50 м. гръб, при такава конкуренция от голям брой участници.
Подкрепата и вярата на преподавателите в училище, допринасят още повече децата да имат желание да спортуват, защото спортът е ЗДРАВЕ.