ОУ "Христо Ботев" - гр. Варна
Иновативно училище
Основно меню

За поредна година с много ентусиазъм учениците от ОУ „Христо Ботев” - гр. Варна - носител на "Зелен флаг" екоучилище активно се включиха в Глобалните дни за действие 2022 г., организирани от Фондация за екологично образование и БД „Син флаг“. Дейностите се осъществяват от 20.10 до 7.11.2022г. и са подчинени на темата "Климатични промени". Основният фактор за спрявяне с климатичните промени е физическата активност.
На 1.11.2022г. започнахме деня със сутрешна зумба и сутрешна обиколка на училището. Нарисувахме с телата си цветя- нарцис и роза, направихме жива верига с нашите ученици - „Да прегърнем планетата Земя”. Чрез състезателните щафетни игри „Малък градинар”, „Малкият Растениевъдко” и „Пътуващият еколог” учениците научиха с какво се занимава екологията и защо е важно да пазим природата чиста. Завършихме с бинарен урок по ФВС и родинознание в 1б клас на тема „Еко щафети” с преподаватели Теодора Тасаджикова и Десислава Кръстева.
В рамките на Глобалните дни за действие 2022г. танцувахме, бягахме, скачахме, претъркаляхме се, засаждахме, рисувахме, апликирахме, с жива верига от ученици прегърнахме планетата Земя и учихме за екологията. Екологичното възпитание е наша кауза и мисия.