ОУ "Христо Ботев" - гр. Варна
Иновативно училище
Основно меню

На 15.11.2022 г. по инициатива на УКБДП се проведе практическо занятие по БДП в реална среда с учениците от първи клас. Децата бяха запознати с рисковете при придвижване и пресичане на улици и основните правила за движение на пешеходците, които ще им осигурят най-безопасния и най-краткия маршрут от дома до училище.
На пешеходната пътека първокласниците, хванати за ръце, изписаха кръг, който символизира нула - „Нула загинали на пешеходната пътека“. Практическото занятие се осъществи със съдействието на кмета на район Аспарухово - г-н Ивайло Маринов и служители на пътна полиция от Четвърто РУ на МВР.
Занятието завърши с пускането на бели балони, символизиращи желанието за повече толерантност и уважение между всички участници в движението.
Учениците от начален етап на ОУ „Христо Ботев“- гр. Варна за поредна година се включиха в националната кампания „Посланията на есенния лист“. Символичните послания за безопасно движение по пътищата, изписани върху хартиен макет на есенно листо, децата раздадоха на шофьори и пешеходци.