ОУ "Христо Ботев" - гр. Варна
Иновативно училище
Основно меню

Европейски ден на спорта в училище под мотото „Спорт #БезОтпадъци

 Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

През тази година допълнителна тема за ангажиране на децата е Спорт #БезОтпадъци  – въвличането на децата в опазването на околната среда. Чрез забавни динамични занимания децата ще научат повече за това кой отпадък в кой контейнер трябва да отиде и защо, като допълващ елемент към заниманията с физическата активност.

Учителите по ФВС, в лицето на Красен Димитров, Теодора Тасаджикова и Йордан Йорданов организираха различни физически активности. Денят започна с йога упражнения, след това се проведоха състезателни щафетни игри, посветени на опазването на околната среда, с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране и завършихме със зумба и Весела аеробика. В спортния ден се включиха учениците от начален и прогимназиален етап.